Філенко Катерина Олексіївна

Філенко Катерина Олексіївна народилася чверть століття тому в АР Крим.Свою педагогічну діяльність розпочала у «Будокані» відразу після здобуття кваліфікації «бакалавр філології, вчитель японської мови та літератури» у 2016 році.
За час роботи у «Будокані» неодноразово проводила відкриті інтегровані уроки, поєднуючи японську з інформатикою, англійською, математикою та східними бойовими мистецтвами; разом з вчителем ужиткового мистецтва була куратором у конкурсі «Супер урок», де учні поєднали техніку сумі-е і японську мову; під час весняного карантину взяла участь у челенджі від «Будокану» і зробила відео-урок з японської мови та «Зоряних воєн»; займалася перекладом лекції про засновника айкідо від професорки японського університету Дошішя пані Юміко Пайе у «Будокані» в 2018 році; у 2019 році була перекладачем з японської мови на триденному семінарі з айкідо під керівництвом Кенджі Іто у Києві; брала участь в таборах як вчитель японської мови.
У доробку є авторська програма японської мови для 1-4 класів. Цю програму розглянула комісія з іноземних мов Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України, після цього вона була схвалена для використання у навчальному процесі нашої школи. Відповідний документ з дозволом використовувати цю програму у «Будокані» з Інституту модернізації змісту освіти було отримано восени 2017 року.
Окрім того, восени 2020 року стала переможницею програми «Успішний педагог 2020» (у загальному рейтингу посіла третє місце).
На уроках постійно використовую власні методичні розробки: ознайомлення з фентезійною лексикою на тему «Світ Толкіна»; частини тіла і їх використання в термінології східних бойових мистецтв; особливості японських назв автомобілів тощо. Особливу увагу під час викладання приділяю учням, які нещодавно перейшли до школи.

ДОДАТКИ
1. “Будокан” завдає удару у відповідь на карантин (японська і «Зоряні війни»).  https://youtu.be/wOf1W8Q1-vw
2. Як сьомий клас японською у “камінь-ножиці-папір” грав.
https://youtu.be/aYWEXsIJl6w
3. Інтегрований урок японської та інформатики: https://tinyurl.com/y4c5tvtq
4. Інтегрований урок японської мови та східних бойових мистецтв у 2017 році: https://tinyurl.com/y6l52qyb
5. Фотозвіт з лекції Юміко Пайе: https://tinyurl.com/y5kud98j
6. Фотозвіт про інтегрований урок японської мови та інформатики: https://tinyurl.com/y2s9n7cn та https://tinyurl.com/yyp2tdx2
7. Урок з японської мови та образотворчого мистецтва до конкурсу «Супер урок»: https://tinyurl.com/yyp2tdx2
8. Сюжет про табір у 2019 році: https://tinyurl.com/yyhujhd7
9. Фотозвіт про відкритий урок з японської мови: https://tinyurl.com/y6suqv69
10. Фотозвіт перевернутого уроку з японської мови: https://tinyurl.com/yy375nej
11. Фотозвіти інтегрованих уроків з японської та східних бойових мистецтв весною 2019 року (у 3, 7, 8, 9 класах): https://tinyurl.com/y3u4szba

https://tinyurl.com/y3u4szba

https://tinyurl.com/y6eunn62

https://tinyurl.com/y4pfx9or

https://tinyurl.com/yyqa7lcr
12. Фотозвіт інтегрованого уроку (японська, англійська, математика) у 8 класі: https://tinyurl.com/hag8casf
13. Фото з нагородження «Успішний педагог 2020»: https://tinyurl.com/y33jyrwp