Лугова Анастасія Назарівна

У 2004 році пішла до загальноосвітньої школи №72. Згодом вступила до Львівської академічної гімназії при НУ «Львівська Політехніка». Під час навчання брала участь у літературному гуртку «Дивослово», різноманітних літературних конкурсах. У 2013 році отримала диплом  другого ступеня на першому відкритому фестивалі-конкурсі «Закохана весна». У 2015 році отримала диплом третього ступеня в обласному конкурсі юних літераторів Львівщини «Весняний легіт» і диплом третього ступеня на конкурсі молодих прозаїків ім. Катрі Гриневичевої. Була однією з учасниць команди, що у 2009 році зайняла перше місце у всеукраїнському груповому етапі конкурсу «Колосок». Виконувала обов’язки головного редактора гімназійної газети.

У 2015 році вступила до Львівського національного університету ім. І. Франка на філологічний факультет, спеціальність японська мова та література. Під час навчання брала участь у заходах пов’язаних з японською мовою. У 2017 р отримала спеціальний приз від голови журі на 24-му Всеукраїнському конкурсі промов японською мовою, а у 2018 – зайняла четверте місце на 25-му Всеукраїнському конкурсі промов японською мовою. У 2018 році отримала сертифікат рівня N3 міжнародного екзамену з японської мови 日本語能力試験.

У 2019 році отримала диплом бакалавра з відзнакою, за напрямом підготовки «Філологія», спеціалізацією «Японська», професійною кваліфікацією «Вчитель японської мови та літератури».

З осені 2019 року викладає японську мову у СЗШ східних мов та бойових мистецтв «Будокан» м. Львова.