Воля дужча за всяку неволю

“Воля дужча за всяку неволю” (Г. Сковорода)
Сьогодні в 10 китайському класі відбувся відкритий урок з предмету громадянська освіта на тему: “Ти людина, отже маєш права” (вчитель О.І. Пилат). Метою уроку було детальне ознайомлення і обговорення статтей Загальної декларації прав людини, яку було прийнято 10 грудня 1948 р., вивчення історії її створення та запровадження Всесвітнього дня прав людини. Учні розв’язували юридичні задачі, висловлювали власну думку щодо важливості дотримання прав людини в демократичному суспільстві, особливо в умовах повномасштабної війни в Україні.
На інформ-дайджесті були присутні журналісти трьох видань (учні поділялись на групи) – журналісти видання «Голос», журналісти видання «Факти», журналісти видання «Молодь України». Кожна група приготувала імпровізований номер тиражу свого видання та провела журналістське розслідування щодо участі України у питанні Загальної Декларації прав людини.
Уся історія людства – і минула, і сучасна – це історія боротьби за свої права. Люди розмірковували про справедливість і свободу завжди. Права треба знати, щоб збудувати щасливу у майбутньому державу. Незабаром молодому поколінню відповідати за життя нашої країни. Адже недарма говорять: «Держава будується не в майбутньому, вона будується сьогодні».
Тому слід цінувати свої права, захищати їх, захищати права інших людей, а також пам’ятати про дотримання своїх обов’язків. Бо лише разом ми можемо зробити цей світ кращим.

%d блогерам подобається це: